Doprava Doprava zdarma od 1240 Kč | Doručení do 2 dnů
Barevnými zuby neoslníš

Bělení zubů doma. Jak si vybělit zuby jednoduše doma?

Bělení zubů domácí cestou? Ano, i to může fungovat. Poradíme vám, jak si vybělit zuby doma, co k tomu lze použít a jak to vlastně probíhá. Můžete se tak vyhnout drahé návštěvě stomatologa a zuby vybělit z pohodlí domova.

Změna životního stylu

Jak vybělit zuby doma? Častá otázka, na kterou je odpověď mnohdy poměrně jednoduchá. Stačí lehce upravit váš životní styl, a zuby mohou být bělejší i zdravější. Především jde o to, nepodceňovat zubní hygienu. Zuby si proto čistěte alespoň dvakrát denně. Pomáhá také žvýkání žvýkačky bez cukru. Doporučuje se také vyhýbat se zvýšené konzumaci potravin, které obsahují hodně barviva. Jde především o kolové nápoje, červené víno nebo kávu. Pigment z těchto potravin se totiž usazuje na zubní sklovině, což vede k nevzhledným skvrnám.

Zubní hygiena
Bílý úsměv

Bělící pásky

Bělící pásky představují jednoduchou a účinnou formu bělení zubů. Jsou volně prodejné a nabízejí viditelné výsledky bělení zubů. Bělící pásky totiž obsahují dostatek účinné látky, aby byly schopné zuby skutečně bělit. I kvalitní pásky jsou cenově dostupné a samotná bělící kúra netrvá nijak dlouho. Můžete si také přečíst srovnání různých bělících prostředků na zuby v našem článku velké porovnání domácí sady na bělení zubů.

Pera a sety

Možností, jak si doma vybělit zuby, je celá řada. Jednou z možností jsou také bělící pera. Ta se doporučují v případě, že chcete bělit jednotlivé zuby. Bělení celého chrupu by bylo s použitím pera velmi zdlouhavé. Pera jsou volně prodejná, mají ale nevýhodu. Tou je především poměrně nízký obsah účinné látky. Druhou možností jsou sety pro bělení zubů doma. Tyto sety zpravidla obsahují gely a násady na nanesení gelu na zuby. Některé mohou disponovat také LED světly pro zvýšení efektu bělícího gelu. Tyto sady ale mají nevýhodu především v nesedících násadách na zuby, díky kterým je bělení nejen nepohodlné, ale může být také neúčinné.

Domácí recepty

Tématu, jak si doma vybělit zuby, se věnuje také celá řada babských rad a domácích receptů. Některé mohou skutečně pomoci zuby vybělit, jiné vám mohou přivodit spíše zdravotní komplikace. Třetím typem receptů jsou ty, které nefungují. Abyste zjistili, které recepty fungují a které ne, přečtěte si náš článek domácí recepty na bělení zubů. Věděli jste například, že jahody mohou pomoci zuby opravdu vybělit?

I přes účinnost některých domácích receptů nebude výsledek bělení úplně dokonalý. Nečekejte žádné vybělení o několik stupňů. K tomu slouží specializované přípravky, které jsou určeny pro bělení zubů doma. Bělící pásky jsou skvělou volbou nejen z pohledu ceny, ale také z pohledu pohodlnosti při jejich aplikaci. Navíc mají skvělé výsledky, kdy zuby vybělí i o několik odstínů.

Domácí bělení zubů

Vyzkoušejte ovoce či zeleninu

Ovoce je samo o sobě prospěšné zdraví hned v několika ohledech. Pomáhá, mimo dalšího, odstraňovat zubní plak a také ničit bakterie v ústech. V těchto dovednostech vyniká především mrkev nebo jablko. Můžete si ale pochutnat také na okurce nebo hrušce a efekt bude velmi podobný. Přírodním bělidlem zubů jsou pak také jahody, které se často využívají pro bělení zubů doma. Obsahují enzym, který skutečně zuby bělí. I proto je toto řešení nejen komfortní ale také příjemné.

Levné a profesionální bělení doma?

25x účinnější než bělící zubní pasty

Zjistit více
Logo