Ochrana osobních údajů

I. Základní ustanovení

  1. Správcem osobních údajů podle čl. 4 bod 7 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob při zpracování osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen: „GDPR“) je XY Enterprise LLC se sídlem Coastal Highway, Lewes, 19958 Delaware, Spojené státy americké (dále jen: „správce“).
  2. Kontaktní údaje správce jsou:
    • adresa: Coastal Highway, Lewes, 19958 Delaware, Spojené státy americké
    • email: obchod@vybelit.com
  3. Osobními údaji jsou všechny informace o identifikované nebo identifikovatelné fyzické osobě; identifikovatelnou fyzickou osobou je fyzická osoba, kterou je možné přímo nebo nepřímo identifikovat, zejména odkazem na určitý identifikátor, například jméno, identifikační číslo, lokační údaje, síťový identifikátor nebo pomocí jednoho nebo více specifických faktorů, fyziologických, genetických, mentálních, ekonomických, kulturních nebo společenských.
  4. Správce nejmenoval pověřence pro ochranu osobních údajů.

II. Zdroje a kategorie zpracovávaných osobních údajů:

  1. Správce zpracovává osobní údaje, které jste mu poskytli a nebo osobní údaje, které správce získal na základě plnění Vaší objednávky.
  2. Správce zpracovává Vaše identifikační a kontaktní údaje nevyhnutelné pro plnění smlouvy.

III. Zákonný důvod a účel zpracování osobních údajů:

  1. Zákonným důvodem zpracování osobních údajů je:
    • Plnění smlouvy mezi Vámi a správcem podle čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR,
    • Oprávněný zájem správce na poskytování přímého marketingu (pro zasílání obchodních oznámení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR,
    • Váš souhlas se zpracováním pro účely poskytování přímého marketingu (pro zasílání obchodních oznámení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm. a) GDPR o některých službách informační společnosti v případě, že nedošlo k objednávce zboží nebo služby.
  2. Účelem zpracování osobních údajů je:
    • Zpracování Vaší objednávky a výkon práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi Vámi a správcem; při objednávce jsou vyžadovány osobní údaje, které jsou nutné pro úspěšné odbavení objednávky (jméno a adresa, kontakt). Poskytnutí osobních údajů je nutným požadavkem pro uzavření a splnění smlouvy, bez poskytnutí osobních údajů není možné smlouvu uzavřít nebo ji plnit ze strany správce.
  3. Ze strany správce dochází k automatickému individuálnímu rozhodování ve smysle čl. 22 GDPR. S takovým zpracováním jste poskytli svůj výslovný souhlas.

IV. Doba uchovávání údajů

  1. Správce uchovává osobní údaje:
    • Po dobu nezbytně nutnou k výkonu práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi Vámi a správcem a uplatňování nároků z těchto smluvních vztahů (po dobu 15 let od ukončení smluvního vztahu.
    • Po dobu, než je odvolaný souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely marketingu, nejdéle 5 let, pokud jsou osobní údaje zpracované na základě souhlasu.
  2. Po uplynutí doby uchovávání osobních údajů správce osobní údaje vymaže.

V. Příjemci osobních údajů (subdodavatelé správců)

  1. Příjemci osobních údajů jsou osoby:
    • podílející se na dodání zboží/služeb/realizaci plateb na základě smlouvy
    • zajišťující služby provozování e-shopu a další služby v souvislosti s provozováním e-shopu
    • zajišťující marketingové služby
  2. Správce nemá v úmyslu poskytnout osobní údaje do třetí země (mimo EU) ani mezinárodní organizaci. Příjemci osobních údajů v třetích zemích jsou poskytovateli cloudových služeb.

VI. Vaše práva

  1. Za podmínek stanovených v GDPR máte:
    • právo na přístup ke svým osobním údajům podle čl. 15 GDPR,
    • právo na opravu osobních údajů podle čl. 16 GDPR, popřípadě omezení zpracování podle čl. 18 GDPR
    • právo na vymazání osobních údajů podle čl. 17 GDPR
    • právo podat námitku proti zpracování podle čl. 21 GDPR
    • právo na přenositelnost údajů podle čl. 20 GDPR
    • právo odvolat souhlas se zpracováním písemně nebo elektronicky na adresu nebo mail správce, uvedený v čl. III těchto podmínek.
  2. Dále máte právo podat stížnost na Úřadu pro ochranu osobních údajů v případě, že se domníváte, že bylo porušeno Vaše právo na ochranu osobních údajů.

VII. Podmínky zabezpečení osobních údajů

  1. Správce prohlašuje, že přijal všechna technická a organizační opatření k zabezpečení osobních údajů.
  2. Správce přijal technická opatření k zabezpečení datových úložišť a úložišť osobních údajů v písemné podobě.
  3. Správce prohlašuje, že k osobním údajům mají přístup jen jím pověřené osoby

VIII. Závěrečná ustanovení

  1. Odesláním objednávky z internetového objednávkového formuláře potvrzujete, že jste seznámený s podmínkami ochrany osobních údajů a že je přijímáte v celém rozsahu.
  2. S těmito podmínkami souhlasíte zaškrtnutím souhlasu prostřednictvím internetového formuláře. Zaškrtnutím souhlasu potvrzujete, že jste seznámený s podmínkami ochrany osobních údajů a že je v celém rozsahu akceptujete.
  3. Správce je oprávněný tyto podmínky změnit. Novou verzi podmínek ochrany osobních údajů zveřejní na svých internetových stránkách a zároveň Vám zašle novou verzi těchto podmínek na Vaši e-mailovou adresu, kterou jste správci poskytli.

Tyto podmínky nabývají účinnosti dnem 1. 8. 2020.