Doprava Doprava zdarma od 1240 Kč | Doručení do 2 dnů
Barevnými zuby neoslníš

Trápí vás žluté zuby? Poradíme vám, jak je vyčistit

Žluté zuby mohou mít mnoho různých příčin. Ať už je to genetika, nesprávná životospráva nebo zubní hygiena. V rámci tohoto článku se podíváme na to, co vše způsobuje žloutnutí zubů a jak vyčistit žluté zuby.

Co způsobuje žloutnutí zubů?

Příčin žlutých zubů může být hned několik. Možná vás překvapí, že za žloutnutím zubů stojí také nadměrné užívání ústní vody s vysokým obsahem kyselin. Stejně tak může mít na žloutnutí zubů vliv také kyselé ovoce či zelenina. I zde může kyselina obsažená v ovoci poškodit zubní sklovinu. Dalším aspektem, který může za žloutnutí zubů, je nadměrná konzumace kávy. Káva sama o sobě může na zubech zanechat silné pigmentové stopy. Nepotěšíme ale ani kuřáky. Také tabák obsahuje silná barviva, která zabarvují zuby a způsobují tak jejich žloutnutí. Posledním, ale velmi častým důvodem žloutnutí zubů je nedostatečná či zanedbávaná ústní hygiena.

Jak vybělit zuby pomocí bělících pásků?

Kúra pomocí bělících pásků trvá zpravidla 10 až 20 dní. Doba aplikace pásku je asi půl hodiny. To je čtyřkrát kratší doba, než kterou byste strávili při bělení u zubaře. Výhodou bělících pásků je také fakt, že gel obsahuje stejné účinné látky, jaké používají pro bělení zubů právě stomatologové. Výsledek je tedy zaručený. Gel na páscích se navíc dostane také do méně přístupných míst. Aplikace samotných pásků je tedy velice snadná, takže ji zvládne každý. Někdy se může objevit citlivost zubů, která ale není trvalá a po ukončení kúry zmizí. Bělící pásky jsou tak velice oblíbenou možností, jak se zbavit žlutých zubů.

Jak si udržet zářivě bílý úsměv

Co na žluté zuby zabírá? K zářivému úsměvu a udržení bílých zubů je základním kamenem správná ústní hygiena. Bez ní to zkrátka nepůjde, ani kdybyste moc chtěli. Napomoci může také používání past s bělícím účinkem. Zapomínat by se samozřejmě nemělo ani na pravidelné návštěvy u zubaře. Pomoci vám může také změna jídelníčku, kdy omezíte některé potraviny, především takové, které obsahují hodně barviv, ať už přírodních nebo umělých.

Bílá dieta

Bezbarvá či bílá dieta vám může napomoci k udržení bílého úsměvu především poté, co podstoupíte vybělení zubů. Dieta by měla trvat 48 hodin a chrání vás před opětovným zabarvením zubů. Po bělení bývá váš chrup více náchylný, což by mohlo vést k rychlému zabarvení, čímž by bělení nebylo z dlouhodobého hlediska tak účinné. V rámci této diety se vyvarujete především barevným a kyselým potravinám. Měli byste se tak na 48 hodin vzdát kávy, rajčat, mrkve, čokolády ale i kouření. Je toho více, ale o tom jindy.

Jak předejít zažloutnutí zubů

Jak jsme si vysvětlili výše, za žloutnutí zubů může mnoho faktorů. Pokud se chcete žlutým zubům vyhnout, pak rozhodně omezte kouření. Tabák má totiž na zuby velmi neblahý vliv. Další radou, jak předejít zažloutnutí, je dobrá ústní hygiena, která má taktéž významný vliv. Pokud budete hygienu důsledně dodržovat, zažloutnutí zubů rozhodně předejdete. Můžete se také poradit se svým lékařem.  V neposlední řadě pomůže omezit konzumaci některých potravin.

Bílý úsměv - pásky

Levné a profesionální bělení doma?

25x účinnější než bělící zubní pasty

Zjistit více
Logo