Doprava Doprava zdarma od 1240 Kč | Doručení do 2 dnů
Barevnými zuby neoslníš

Bělící pasty nebo bělící pásky? Co je pro vás nejlepší?

Při bělení zubů máte hned několik možností, jak postupovat či kterou metodu zvolit. My dnes porovnáme bělící pasty a bělící pásky. Dokáže i nejlepší bělící pasta překonat bělící pásky, případně bude jejich efekt srovnatelný?

Bělící pasty

Bělící zubní pasty rozhodně není třeba zatracovat. V ústní hygieně své nezpochybnitelné místo rozhodně mají. Nelze od nich ale očekávat žádné zázraky. Zpravidla dokáží vybělit zuby o půl, někdy až o jeden celý odstín. To je ale opravdové maximum, které zvládnou. Tedy samozřejmě v případě, kdy se bavíme čistě o použití pasty na bělení zubů.

Důvod, proč i nejlepší bělící pasta na zuby selhává, je ten, že obecně nedisponují dostatečnou koncentrací účinné látky, která by byla schopná zuby účinně bělit. Doporučuje se je používat například po podstoupení bělící kúry. I ty nejlepší bělící zubní pasty účinky kúry podpoří, a především pomohou udržovat zuby krásně bílé, samy o sobě však efekt nezajistí.

Pokud se rozhodnete tyto pasty vyzkoušet, ale nevidíte nějaký extra rozdíl, rozhodně se nesnažte při čištění zubů více tlačit na zubní kartáček. Mohla by se tím poničit sklovina a díky tomu by mohly být vaše zuby citlivé, což rozhodně nechcete. Stejně tak by se mohlo stát, že by začaly krvácet dásně, což by mohlo vést k dalším zdravotním komplikacím.

Zubní pasta a kartáček na zuby (ilustrační foto)
Bílý úsměv - pasta
Bělicí pásek
Bílý úsměv - pásky

Bělící pásky

Bělící pásky mají jednu velkou výhodu, která spočívá ve faktu, že gel, který se na nich nachází, používá stejnou účinnou látku, jakou používají také zubaři. To s sebou přináší jistotu toho, že zuby budou skutečně bělejší. Gel, resp. bělící pásky byly navrženy tak, aby se účinná látka dostala do všech míst, včetně těch hůře přístupných. Bělení zubů tak probíhá na všech místech současně a stejnoměrně.

Kúra je nastavená tak, aby netrvala příliš dlouho. Z hlediska vašeho komfortu to jistě oceníte. Zpravidla se bělící pásky používají asi 30 minut denně po dobu až dvaceti dní. Délka použití závisí na tom, o kolik stupňů chcete zuby vybělit. Na rozdíl od bělící pasty ale mohou mít bělící pásky vedlejší účinek. Tím hlavním je zvýšená citlivost zubů. Ta ale po ukončení bělící kúry zmizí, nejedná se o nic trvalého, takže nemusíte mít obavy.

Bělící pásky jsou tedy pro bělení zubů lepší volbou. Pokud si po jejich použití budete navíc čistit zuby bělící pastou, budou účinky nejen lepší, ale také vám déle vydrží. Klidně celou věc zkonzultujte se svým zubařem, který vám poradí.

Levné a profesionální bělení doma?

25x účinnější než bělící zubní pasty

Zjistit více
Logo