Doprava Doprava zdarma od 1240 Kč | Doručení do 2 dnů
Barevnými zuby neoslníš

5 mýtů o bělení zubů

Spousta lidí odmítá bělení zubů kvůli některým velmi zažitým nepravdám. Pokud jste se pro bělení rozhodli, určitě jste zjistili, že některé z „ověřených informací“ jsou velmi nepřesné či přímo chybné. S vyvrácením těch nejrozšířenějších mýtů vám pomůže následující článek.

1. Bělení poškozuje zubní sklovinu

Průřez zubu

Toto je snad nejčastěji skloňovaná fráze v souvislosti s bělením zubů. Je tomu ale opravdu tak? Je to daň, jež je třeba zaplatit za vybělení? Můžeme vás uklidnit, na tomto argumentu není ani stín pravdy. Při normálním procesu bělení se vám nemůže nic takového stát. Ve složení zubní skloviny najdeme vysoké procento minerálů, díky kterému je také považována za nejtvrdší tkáň v lidském těle. Museli byste tak používat nejvyšší možnou koncentraci peroxidu vodíku a aplikovat jej na zuby každý den, aby se něco takového stalo. Pokud se budete držet návodu k použití a bělit si zuby v doporučených intervalech, o svoji sklovinu se v žádném případě bát nemusíte. (Zdroj)

2. Barva zubů je dědičná, bělení nebude efektivní

Zjišťování odstínu zubů

Dalším častým mýtem je domnělá dědičnost barvy zubů. Zdědit v tomto ohledu ovšem můžete pouze tloušťku zubní skloviny. Pokud máte sklovinu, (dentin) tenčí, je možné, že její žlutohnědé zabarvení bude více prosvítat a celkově tak zuby budou vypadat nevzhlednější. Nemusíte však věšet hlavu, při bělení zubů nejde o nijak významnou překážku. K barvení zubů navíc přispívá především strava, kouření, pití kávy nebo slazených nápojů.(Zdroj) Ani zabarvení těmito faktory ovšem příliš bělení neovlivní. Samozřejmě není možné dopředu říci, o kolik odstínů se vaše zuby vybělí, ale efekt by měl být patrný vždy.

3. Bílé zuby mají jen hvězdy Hollywoodu

Žena s filmovou klapkou

Bělení zubů už dávno není pouze výsadou lidí účinkujících před kamerou, kteří by za něj museli zaplatit velmi vysoké částky. Je stále pravdou, že cena za ambulantní bělení u dentisty se pohybuje ve vyšších cenových relacích. Efekt srovnatelný s profesionálním zákrokem vám ovšem mohou poskytnout i sady na domácí bělení, které si můžete zakoupit s výrazně příjemnější cenovkou. Navíc je tento způsob bělení zubů daleko pohodlnější než procedury v zubní ambulanci.

4. Zuby se budou více kazit

Ilustrace zubního kazu

Za vznikem zubního kazu stojí bakterie. Ty se nacházejí v povlaku a rozkládají všechny cukry z potravy na kyselinu. Při nedostatečném odstranění tohoto povlaku může dojít k demineralizaci skloviny a následné tvorbě zubního kazu. Již na začátku jsme vyvrátili mýtus tvrdící, že proces bělení způsobuje narušování zubní skloviny. Bělení zubů tak k jejich kazivosti nijak nepřispívá. (Zdroj) Právě naopak, mnohé bělící zubní pasty dokonce před vznikem kazů chrání, a celkově se dále starají o zdraví vašich zubů. 

5. Citlivé zuby se nesmí bělit

Žena projevuje strach z citlivosti zubů

Spousta lidí se také mylně domnívá, že se pro ně žádný ze způsobu bělení, kvůli jejich citlivosti zubů, nehodí. Jednou z vhodných metod je i použití bělících pásků. Není problém vybrat si v jejich nabídce ty, které se přímo na citlivé zuby zaměřují. Tajemství spočívá v PAP – Kyselině ftalimidoperoxykapronové. Za tímto jazykolomným názvem se skrývá unikátní a hlavně zdraví nezávadná složka, která nezpůsobuje zvýšenou citlivost, takže je vhodná i pro citlivé zuby. (Zdroj) Efekt bělení je přitom stejný, jako u ostatních bělících pásků. Stále jej však můžete umocnit pomocí bělících past či LED lampy.

Domácí bělení zubů certifikovanými prostředky můžeme označit nejen za efektivní a cenově dostupné, ale hlavně také za velmi bezpečný proces. Pokud by tomu tak nebylo, lidé by tyto produkty nekupovali a nepoužívali. Samozřejmě musíte vždy přesně dodržovat pokyny výrobce. Ten při výrobě splňuje nejvyšší standardy a přísné požadavky na kvalitu, abyste vy a vaše zuby obdrželi to, co pro účinné a pohodlné bělení potřebujete.

Vybělí i citlivé zuby!

Bělící Pásky INNOVATEETH™

žádná citlivost po bělení

vhodné i pro již citlivé zuby

viditelná přeměna během pár dní

Viac info

Levné a profesionální bělení doma?

25x účinnější než bělící zubní pasty

Zjistit více
Logo