Doprava Doprava zdarma od 1240 Kč | Doručení do 2 dnů
Barevnými zuby neoslníš

Jak si doma rychle vybělit zuby

Představte si, že se ráno probudíte, podíváte se do zrcadla, usmějete se a budete mít krásné, vybělené zuby. Zářivě bílý úsměv je pro okolí až fascinující. Pro mnohé je však klasické bělení u zubaře příliš nákladnou záležitostí. Ptáte se, jak si doma rychle vybělit zuby? Na trhu je spousta šetrných a efektivních bělících přípravků, které vám s tím rády pomůžou a jejich výsledky vás nejspíše opravdu ohromí. Pojďme se s nimi tedy seznámit.

Obsah článku:
Sady na bělení zubů
Pásky na bělení zubů
Pasty na bělení zubů
Pudry pro bělení zubů
Novinka – pera pro bělení zubů

Sady na bělení zubů

Bělící sady na zuby jsou oblíbeným a pohodlným řešením domácího bělení zubů. Tyto sady obvykle obsahují bělící gely, pásky nebo pera, které se aplikují přímo na zuby. Často jsou také doplněny speciálními LED světly, která bělící efekt dále zesilují.

Jak bělící sadu používat  

 Používání bělící sady je velmi individuální, jelikož každá může obsahovat odlišné výrobky. Aplikujte tedy bělící gel, pásky, pera, či cokoliv dalšího, podle dodávaného návodu.  

Pásky na bělení zubů

Velmi oblíbená alternativa poskytující opravdu rychlé domácí bělení. Pohodlně se používají, jsou efektivní a levné. Jejích účinná látka je nejčastěji vhodná koncentrace peroxidu, nově však najdete i šetrnější pásky s PAP (kyselinou ftalimidoperoxykapronovou) První viditelné výsledky bývají dokonce již po prvním týdnu kúry. 

Jak používat bělící pásky na zuby 

Používání bělících pásků na zuby není nijak složitá záležitost. Po důkladném vyčištění zubů odlepte pásky od podkladu balení a aplikujte je, stranou s účinnými látkami, na zuby. Přesně dodržujte dobu působení uvedenou v návodu, obvykle je to 15 až 30 minut. Po uplynutí této doby pásky jednoduše odstraňte a vypláchněte ústa. Pro nejlepší výsledky je doporučené používat bělící pásky pravidelně a dle doporučení výrobce.

Pasty na bělení zubů

Bělící zubní pasty představují velmi snadný a cenově dostupný způsob, jak zlepšit barvu vašich zubů. Stačí je pouze zařadit do vaší každodenní zubní hygieny. Není tak divu, že jsou v oblasti domácího bělení tak moc populární. Tyto pasty obsahují speciální složky, které odstraňují povrchové skvrny na zubech, a často v nich najdete také jemné abrazivy pro hlubší čištění. I když nemohou příliš změnit přirozenou barvu zubů, značně přispívají k udržení bělejšího a svěžejšího úsměvu.

Jak používat bělící zubní pastu 

Bělící pastu používejte jako obvykle, optimálně tedy dvakrát denně a klasickým způsobem. 

Pudry pro bělení zubů

Žádné vážné vedlejší účinky by vás při používání ověřených metod domácího bělení zubů čekat neměly.  Mnoho lidí ovšem pociťuje po použití domácích bělicích produktů zvýšenou citlivost zubů nebo podráždění dásní. Tyto nepříjemné účinky by měly být pouze dočasné. Rozhodně je však na místě dát si při výběru bělícího prostředku pozor na to, aby nebyl pro vaše zuby příliš silný a jeho aplikace se tak nestala velmi nekomfortním, bolestivým zážitkem. Taktéž samozřejmě musíte dbát pokynů k použití a zbytečně se nesnažit kúru násilně uspěchat. U některých méně bezpečných domácích metod, které nevyužívají prodávané bělící prostředky, se ovšem můžete setkat i s rizikem vážného poškození skloviny či dásní.

Bývají složeny z přírodních ingrediencí, jako je aktivní uhlí či jíl. Tyto pudry fungují na principu abrazivního čištění, a mechanicky odstraňují skvrny a nečistoty z povrchu zubů. Je důležité je používat s mírou, aby nedošlo k poškození zubní skloviny. Podobně jako bělící pasty jsou spíše podpůrným prostředkem domácího vybělení. 

Jak používat pudr pro bělení zubů 

Pudr se používá takřka identicky jako běžná zubní pasta.   

Novinka – pera pro bělení zubů

Bělící pera na zuby jsou velmi kompaktní a praktické řešení. Kromě klasického bělení zubů doma jimi tak můžete rychle bělit třeba i na cestách. Obsahují koncentrovaný bělící gel, který se aplikuje pomocí vestavěného štětečku přímo na zuby. Stejně jako v případě pásků, bývá účinnou látkou nejčastěji peroxid.

Jak používat bělící zubní pera 

Vyčistěte si zuby, a poté otřete jejich povrch suchým ručníkem. Kliknutím na spodní část pera vytlačíte bělící gel na štěteček na konci pera. Aplikujte gel na povrch zubů, snažte se vyhnout kontaktu s dásněmi. Po aplikaci gelu svá ústa alespoň minutu nezavírejte. Vyhněte se jídlu a pití po stanovenou dobu, a podle návodu nakonec zbytky gelu pomocí kartáčku odstraňte. 

   

Levné a profesionální bělení doma?

25x účinnější než bělící zubní pasty

Zjistit více
Logo