Doprava Doprava zdarma od 1240 Kč | Doručení do 2 dnů
Barevnými zuby neoslníš

Korekce barev – revoluční metoda bělení zubů

Bělení zubů se praktikuje již pár století. Od prvních pokusů o bílý úsměv až po moderní metody bělení se samozřejmě hodně věcí změnilo. Rozdrcený kámen, ocet, sůl, koření či citrusové plody nahradili o mnoho bezpečnější a účinnější způsoby, mezi které patří dobře známé bělící zubní pasty, pásky či pera. Vývoj procesu bělení se ovšem rozhodně nezastavil. A my tak máme tu čest s dalším senzačním řešením problémů s žlutými zuby, korekcí barev. 

Obsah článku:
Jak funguje korekce barev?
Proč je korektor na zuby fialový?
Výhody korektoru na zuby
Jak dlouho se můžete z bílých zubů po použití korektoru těšit?
Fialové barvy se bát nemusíte
Používání korektoru v kombinaci s jinými metodami bělení zubů

Jak funguje korekce barev?

Tato převratná metoda bělení zubů se zakládá na principu komplementárních barev. To znamená, že dvě barvy, které na barevném spektru v kruhovém znázornění stojí přesně naproti sobě, se navzájem vyruší. Zelená ruší červenou, oranžová modrou, a tak dále. Rušení barev je tedy vzájemná neutralizace či alespoň oslabení. Tento princip si našel uplatnění i v kosmetickém průmyslu, používá se například v šampónech na vlasy či v make-upech.

Proč je korektor na zuby fialový?

Zuby, s jejichž barvou nejste spokojeni, mají typicky žlutý, případně hnědý odstín. Toto zabarvení způsobuje například káva, kouření či červené víno. Na barevném spektru je žlutá barva umístěná naproti fialové, a právě proto je fialový i korektor. Například, kdyby měli skvrny na zubech barvu červenou, korektor by byl zelený. 

Výhody korektoru na zuby

Korektor barev na zuby se v poslední době těší velmi vysoké oblibě. Patří k největším senzacím v oblasti bělení zubů, a to zejména díky výhodám, které s sebou zájemcům přináší.

  • Poskytuje okamžité výsledky
  • Umožňuje přesnou aplikaci
  • Nezpůsobuje citlivost zubů, nedráždí dásně
  • Je vhodný pro každodenní použití

Jak dlouho se můžete z bílých zubů po použití korektoru těšit?

Pokud jde o žluté zabarvení zubů, případně o skvrny, korektor nemá žádné slitování. Výsledky jsou však pouze dočasné. To znamená, že vlivem stravy, nedostatečné hygieny a mnoha dalších faktorů, se po čase může barva zubů zpět do svého původního stavu vrátit

Genialita korektoru však nespočívá pouze v pozoruhodné rychlosti dostavení výsledků. Jeho výrazným plusem je též fakt, že ho můžete používat bez problému každý den. Pokud tedy zpozorujete, že to už přestává být ono, lze korektor bez jakýchkoliv obav aplikovat. Nevýhodou korektoru naopak je, že oproti bělícím páskům nebude výsledek tak dlouhotrvající a bělení korektorem je tedy potřebné opakovat častěji. Ideální řešení je potom souběžné používání korektoru i bělících pásků.

Fialové barvy se bát nemusíte

Ano, samotné používání korektoru barev na zuby vypadá poměrně znepokojivě, může být jistě dokonce až odstrašující. Možná se ptáte, zda náhodou vaše zuby nezůstanou, po aplikaci korektoru, fialové. Nemusíte se bát, nezůstanou. Korektor barev obsahuje částice, které neutralizují žluté a hnědé barvy. Tyto částice jsou mikroskopické, a nejsou tak dostatečně velké na to, aby zůstaly na povrchu zubů a vytvořily trvalý fialový odstín. Jediný odstín, který zubům zůstane, bude tedy bílý. 

Používání korektoru v kombinaci s jinými metodami bělení zubů

Vybělili jste si zuby pomocí bělících pásků a zajímá vás, zda můžete používat i korektor? Samozřejmě, zcela bez obav. Po procesu bělení vám korektor fantasticky poslouží k udržení dosaženého bělícího efektu. Potřeba dalšího bělení se tak může značně oddálit.

Levné a profesionální bělení doma?

25x účinnější než bělící zubní pasty

Zjistit více
Logo