Doprava Doprava zdarma od 1240 Kč | Doručení do 2 dnů
Barevnými zuby neoslníš

Nejlepší sonický kartáček?! Přehled TOP 5 modelů 

Sonický kartáček v poslední době strmě stoupá na žebříčcích popularity a začínají se o něj zajímat i lidé, které rotační modely nedokázaly ke koupi elektrického kartáčku přesvědčit. Nejen oni tak určitě využijí představení TOP 5 modelů, které aktuálně mohou o titul “nejlepší sonický kartáček na trhu” společně soupeřit.  

Obsah článku:
Sonický kartáček – neocenitelný pomocník
Stručný popis parametrů výběru sonického kartáčku
Recenze konkrétních modelů
Dětský

Sonický kartáček – neocenitelný pomocník

A čím sonický kartáček tolik lidí zaujmul? Především svým unikátním přístupem k čištění zubů. Sonická technologie pracuje na naprosto unikátním principu vysokofrekvenčních vln. Ty v ústech pohybují směsí pasty, vody a slin. Tímto pohybem se utvářejí mikrobublinky, které mohou proniknout i do hůře přístupných míst, tam, kam se žádný jiný domácí zubní kartáček dostat nedokáže. K tomu mu také pomáhá vysoká frekvence kmitu hlavice, která se pohybuje v řádech desetitisíců, což je výrazně více než u většiny rotačních kartáčků. Naproti tomu je ovšem sonická technologie k zubům výrazně šetrnější, a navíc její vibrace jemně masírují dásně, což přispívá k jejich správnému prokrvení. Při čištění neděláte žádné prudké pohyby, ale jen pozvolna poklidně přejíždíte po zubech a všechnu “těžkou” práci jinak udělá kartáček za vás. Takže můžete při čištění s trochou nadsázky příjemně relaxovat, sonický kartáček pracuje na vašem bělejším úsměvu a zdravějších zubech téměř úplně samostatně.  

Stručný popis parametrů výběru sonického kartáčku 

Jak vybrat nejlepší sonický kartáček? Stejným způsobem jako elektrický model obecně. Záleží tedy především na funkcích, počtu kmitů, způsobu napájení a čistících hlavicích. Výběru elektrického kartáčku jsme věnovali cely samostatný článek (hyp.odkaz), tak určitě mrkněte 😉   

Recenze konkrétních modelů

Pojďme se podívat na ten slibovaný přehled TOP 5 sonických kartáčků. Pořadí je čistě náhodné. Spíše než jeden konkrétní nejlepší kartáček, vám chceme ukázat komplexně elitní modely kralující v tomto sortimentu. 

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6803/04 

Nejoblíbenější model od největšího hráče na poli sonických kartáčků. Vedle velmi vysoce efektivního a šetrného čištění se můžete těšit na paletu funkcí, ve které nechybí tlakový senzor, ani inteligentní časovač. Potěší také indikátor potřeby výměny hlavice a po vybalení postupné zvyšování kmitu hlavice v průběhu 14 dní. Za zmínku stojí i nejvyšší frekvence kartáčku, 62 000 kmitů za minutu. Boj o titul “nejlepší sonický kartáček” mu výrazně ztěžuje pouze 1 čistící režim.

  

Niceboy ION SmartSonic 

Jde asi o nejlépe vybavený sonický kartáček v nejnižším cenovém rozpětí. Rozhodně bychom v této cenové kategorii nečekali hned pět čistících režimů. Jak vidno u prvního modelu, ani ve vyšší kategorií nejsou nijak výjimečné modely vybavené režimem pouze jedním. Nadstandardní je také jeho frekvence kmitu hlavice, až 43 000 ot./min. Také zde se můžete spolehnout na funkci inteligentního časovače, tlakový senzor tu ovšem není, což je poměrně velká vada na kráse. Jinak jde ovšem o pravděpodobně ten nejlepší sonický kartáček v této kategorii. 

Sencor SOC 4211GD 

Prémiový sonický zubní kartáček, jehož cena vysoce přesahuje oba předchozí modely. Odpovídá tomu také vysoká maximální frekvence kmitu, až 80 000 ot./min. Ve funkční výbavě kartáčku najdete čtveřici režimů, z nichž jsou ovšem některé poměrně pokročilé a v nižších cenových kategoriích je nenajdete. Samozřejmě se můžete spolehnout i na inteligentní časovač. A potěší také vysoká výdrž baterie, která může přesáhnout i 40 dní.

 TrueLife SonicBrush UV  

Vracíme se spíše na cenu bližší prvnímu a druhému kartáčku, a tak není žádné velké překvapení, že maximální frekvence kmitu modelu je 40 000 ot./min. Stejně jako u předchozího modelu se zde můžete spolehnout na 4 režimy čištění. Jednou z nejvýznamnějších funkcí tohoto modelu je pak UV sterilizátor, který pomáhá odstraňovat bakterie a mikroby z hlavice kartáčku. 

Philips Sonicare 3100 HX3671/13  

Výčet uzavřeme opět modelem z dílny Philips Sonicare. Nacházíme se v nižší cenové relaci, a tak není asi žádným překvapením, že frekvence kmitu hlavice je zde “pouze” 31 000 otáček/minutu. Nechybí zde ani Easy-Start funkce, díky které si vás nechá kartáček na sonické vibrace postupně zvyknout, a v průběhu 14 dní vám frekvenci kmitu pozvolně zvyšuje na konečnou, maximální hodnotu. I přes nižší cenu nechybí ani inteligentní časovač a tlakový senzor.  

Dětský

Philips Sonicare For Kids HX6352/42  

Model, který se v žádném případě nebojíme označit jako nejlepší sonický kartáček pro děti, jenž se dá v současnosti na trhu najít. Hravou formou pomáhá dětem získat ty správné návyky v oblasti ústní hygieny. Maximální frekvence kmitů hlavice kartáčku je 31 000 ot./min. Lze ovšem nastavit dvě různé intenzity čištění podle věku dítěte, a z tohoto důvodu také model podporuje dvě velikosti čistících hlavic. Kartáček je tedy vhodný pro vaši mladší i starší ratolest. Hlavním tahákem modelu je pak také přídavná aplikace, kterou bude děti provádět huňatý kamarád Sparkly. 

Levné a profesionální bělení doma?

25x účinnější než bělící zubní pasty

Zjistit více
Logo